Skip to main content

Over Erik de Pianoman

Pianostemmer

Erik is professioneel pianostemmer voor onder andere Het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en voor diverse pop en jazz podia. Daarnaast stemt hij al jaren allerlei soorten piano’s bij mensen thuis.

Producer

Erik is ook werkzaam in studio’s en heeft vele albums opgenomen. Hij werkte onder andere met de band Barrelhouse die met het door Erik geproduceerde album ‘Almost There’ in 2017 een Edison Jazzism prijs ontving. Erik produceerde daarnaast onder meer Guus Meeuwis, Jaya the Cat en alle albums van zijn eigen band de Handsome Poets.

Muzikant

Als klassiek geschoold gitarist speelde Erik voor en met vele artiesten en maakte hij furore in de succesvolle bands Snake Charming en Tuesday’s Child. Na jarenlang werk achter de schermen speelt hij nu zelf weer gitaar, bas, synthesizers bij de Handsome Poets.

Geluidstechnicus

Erik was tot 2022 vaste geluidstechnicus bij D.M.C. (Anton Philipszaal/Lucent Danstheater, Zuiderstrand theater) in Den Haag, En betrokken bij het moderne cultuur compex Amare aan het Spui. Hij deed jarenlang het geluid in popzalen als Paradiso, Tivoli, het Paard en de grote festivals.

“Erik is niet alleen een hele goede stemmer, hij is ook uiterst discreet en betrouwbaar.”

Erik, Laren

“Dankzij Erik speel ik weer met plezier op mijn oude piano. Hij heeft zelfs een oude toets vervangen zodat ie er ook weer mooi uitziet!”

Sophie, Voorburg

  Tijden

In overleg, overdag, avond, weekend

Adres

Erik Schurman
Perenstraat 167
2564 RX Den Haag