Over Erik de Pianoman

Pianostemmer

Erik is professioneel pianostemmer voor onder andere Het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en voor diverse pop en jazz podia. Daarnaast stemt hij al jaren allerlei soorten piano’s bij mensen thuis.

Producer

Gerenomeerd producer van ondere andere Barrelhouse, waarvoor Erik in 2017 de Edison Jazzism prijs kreeg voor het album Almost There. Erik produceerde daarnaast onder meer Guus Meeuwis, Oscar Benton, Jaya the Cat en alle albums van zijn eigen band de Handsome Poets.

Muzikant

Als klassiek geschoold gitarist speelde Erik voor en met vele artiesten en maakte hij furore in de succesvolle bands Snake Charming en Tuesday’s Child. Na jarenlang werk achter de schermen speelt hij nu zelf weer gitaar en bas in het theaterprogramma Lieve Schatten van zijn band de Handsome Poets.

Geluidstechnicus

Erik is vaste geluidstechnicus van het Zuiderstrandtheater in Den Haag, vanaf 2021 het moderne cultuurcompex Amare aan het Spui. Hij deed jarenlang het geluid in popzalen als Paradiso en het Paard en op grote festivals als Lowlands en Pinkpop.

“Erik is niet alleen een hele goede stemmer, hij is ook uiterst discreet en betrouwbaar.”

Erik, Laren

“Dankzij Erik speel ik weer met plezier op mijn oude piano. Hij heeft zelfs een oude toets vervangen zodat ie er ook weer mooi uitziet!”

Sophie, Voorburg

  Tijden

In overleg, overdag, avond, weekend

Adres

Erik Schurman
Perenstraat 167
2564 RX Den Haag
erik de pianostemmer

© 2021 Alle rechten voorbehouden Erik de Pianoman